Menü öffnen
Suchen

hr
de
en
pl
fr
nl
hu
sv
it
sl
cn
 
Proizvodi
Poduzeće
Osoba za kontakt
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn

 

Izjava o zaštiti podataka

Hauff-Technik GmbH & Co. KG, koju zastupa dipl. ing. dr. Michael Seibold, Robert-Bosch-Straße 9, 89568 Hermaringen (Hauff-Technik) ozbiljno shvaća zaštitu vaših osobnih podataka. Obavezno se pridržavamo zakonskih propisa, kao što su njemački Savezni zakon o zaštiti podataka (BDSG) i Zakon o telemedijima (TMG) te Opća uredba EU-a o zaštiti osobnih podataka (EU-DSGVO). U nastavku želimo ukratko objasniti kako štitimo vaše podatke te što za vas znači kada nam na raspolaganje stavljate svoje osobne podatke.

 

1. Što su osobni podaci?

Osobni podaci podrazumijevaju informacije kojima se može utvrditi vaš identitet. To može biti vaše ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, IP adresa ili telefonski broj. U to se ne ubrajaju informacije o tome koji se preglednik upotrebljava na nekom poslužitelju za pristup našoj ponudi.

 

2. Prikuplja li tvrtka Hauff-Technik osobne podatke?

Tvrtka Hauff-Technik prikuplja potrebne osobne podatke samo u svrhe za koje ste nam dali dopuštenje.  

 

Osobne podatke tražimo kada nam šaljete upite o proizvodima ili preuzimate ponude. Za to nam je potrebna barem vaša adresa e-pošte. Dodatni podaci potrebni su kada naručujete proizvode na internetu te kada vam dostavljamo proizvode ili vam trebamo omogućiti njihovo preuzimanje na internetu. Međutim, možete posjetiti sve dijelove stranice bez unosa osobnih podataka. Kada naručujete informativni letak dobit ćete informacije i ponude za naše proizvode i proizvode naših partnera. Vašu adresu ne proslijeđujemo dalje. Ponekad se bilježi otvaranje stranica i klikanje. Ti se podaci pohranjuju odvojeno od osobnih podataka. Uz to, vodite računa o vašim pravima u točki 8. i dalje.

 

Podatke koje ste naveli upotrebljavat ćemo isključivo za obradu postupka narudžbe te kako bismo vas ubuduće obavještavali o drugim sličnim ponudama, također putem e-pošte. Podatke ne proslijeđujemo neovlaštenim trećim stranama.

 

3. Što se događa s pohranjenim osobnim podacima?

Pohranjene adrese e-pošte proslijeđujemo trećim stranama samo kada to od nas zahtijevaju policija ili državno odvjetništvo ili ako postoji pisana ili elektronička izjava o suglasnosti. Ostale osobne podatke, koje nam dajete u vezi s narudžbom proizvoda, upitima ili preuzimanjem sadržaja, pohranjujemo na sigurnim računalima u Njemačkoj. Podatke upotrebljavamo isključivo u svrhu koje ste tražili i s kojim se bili prethodno upoznati.

 

Svi zaposlenici tvrtke Hauff-Technik dužni su pridržavati se tajnosti podataka u skladu s člankom 5. Saveznog zakona o zaštiti podataka i člankom 29. Opće uredbe EU-a o zaštiti osobnih podataka. Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere u skladu s člankom 9. Saveznog zakona o zaštiti podataka i člankom 5. stavkom I. točkom f) Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka u vezi sa zaštitom vaših podataka te pazimo da i naši partneri poduzimaju odgovarajuće mjere za očuvanje sigurnosti podataka. Ako ipak putem poveznica na našoj stranici dođete na druge stranice, ne možemo kontrolirati uporabu vaših podataka. Međutim, pazimo da svi naši partneri održavaju jednaku razinu zaštite podataka i da poduzimaju potrebne mjere (tehničke i organizacijske).

 

4. Što su kolačići?

Kako bismo poboljšali prisutnost stranice tvrtke Hauff-Technik na internetu upotrebljavamo kolačiće. Kolačići su malene tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti na tvrdom disku posjetitelja neke stranice. Omogućavaju vam da na stranici unesete osobne postavke. Kolačiće također upotrebljavamo kako bismo analizirali korištenje internetske stranice na anoniman ili djelomično anoniman način. U određenim okolnostima ovi podaci mogu biti nadopunjeni dodatnim demografskim podacima (npr. dob i spol) koji se prikupljaju tijekom internetskih upitnika. O tome ćete biti posebno obaviješteni tijekom internetskih upitnika. Našu stranicu možete posjećivati i bez kolačića, no tada nisu dostupne sve funkcije. Većina stranica podešena je tako da automatski prihvaća kolačiće. Pohranu kolačića ipak možete isključiti ili pretraživač podesiti tako da vas obavijesti čim dođe do slanja kolačića. Kolačići nisu programi pa ne mogu nanijeti nikakvu štetu. Kolačiće možete automatski izbrisati pritiskom na gumb „Odjava” ili prekinuti pohranu kolačića odabirom postavke „Blokiranje kolačića” u vašem pretraživaču. To može prouzročiti ograničenje funkcija prilikom posjeta internetske stranice. Kolačići koji su potrebni za postupak elektroničke komunikacije ili pružanje željenih funkcija (npr. potrošačke košarice) pohranjuju se na osnovi članka 6. stavka I. točke f) Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka. Tvrtka Hauff-Technik GmbH & Co. KG ima legitimni interes za pohranu kolačića radi optimalnog pružanja svojih usluga bez tehničkih pogrešaka. Ako se pohranjuju drugi kolačići (npr. kolačići za analizu načina na koji pretražujete internet), posebno ćemo ih navesti u ovoj Izjavi o zaštiti podataka.

 

5. Uporaba usluge Google Analytics

Ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu za internetsku analizu tvrtke Google Inc. („Google”). 

 

Google Analytics upotrebljava kolačiće koji se pohranjuju na tvrdom disku vašeg računala i kojima se Google Analytics služi pri svakom posjetu našoj stranici kako bi analizirao kako vaše računalo upotrebljava našu stranicu. Takvi kolačići omogućavaju nam da bilježimo stranice kojim pristupa vaš pretraživač te ranije posjećene stranice kako bi se mogli izraditi profili o tome kako vaše računalo upotrebljava našu stranicu. U sklopu usluge Google Analytics bilježi se i IP adresa vašeg računala. Ona se međutim prilikom pohrane anonimizira u skladu s nadzorom zaštite podataka u Njemačkoj.

 

Kolačiće se preispituje kako bi se analiziralo otkuda dolaze posjetitelji naše stranice te koje aktivnosti vrše na našim stranicama. Te analize upotrebljavamo za promidžbu, istraživanje tržišta i poboljšanje naših usluga. Pohranu i obradu u skladu s ugovorom obavlja Google. U vezi s time Google smije pohranjivati i obrađivati podatke, bez obzira na tehničke slučajeve nužde, isključivo na serverima u Europskoj uniji. Možete spriječiti da Google Analytics stvara i analizira korisnički profil, za što vam je na raspolaganju sljedeća poveznica: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

 

Google će zatim postaviti na vaše računalo poseban kolačić za isključenje te opcije. Taj kolačić ne sadržava vrijednosti potrebne za stvaranje korisničkog profila, već samo omogućuje usluzi Google Analytics da prepozna uloženi prigovor te spriječi da Google na svom serveru pohranjuje podatke radi stvaranja profila. Kako je već opisano, također možete potpuno isključiti pohranu kolačića na svom tvrdom disku.

 

6. Odgovornost

Tvrtka Hauff-Technik ne preuzima odgovornost i ne jamči za ponudu na trećim internetskim stranicama. Međutim, u svakom ćemo slučaju nastojati da se naši partneri pridržavaju sličnih smjernica za zaštitu podataka.

 

Tvtka Hauff-Technik ne preuzima odgovornost za sadržaj vanjskih poveznica.

 

7. Log datoteke

Prilikom svakog pristupa pohranjuju se pristupni podaci u datoteci za protokol, takozvanoj Server Log datoteci. Pohranjeni podatkovni zapis obuhvaća sljedeće podatke:

 

Vašu IP adresu (pomoću koje je moguće identificirati vaše računalo),

 

Udaljeno računalo (naziv i IP adresa računala koje zahtijeva stranica)

 

Vrijeme, status, količinu prenesenih podataka te internetsku stranicu s koje ste došli na traženu stranicu (referer)

 

Proizvod i informacije o verziji korištenog pretraživača (korisnički agent)

 

8. Pravo na prigovor / brisanje

Uvijek možete opozvati daljnju uporabu vaših osobnih podataka. Za to trebate priložiti važeći dokaz da ste vi vlasnik podataka. Kako bi se iskoristilo pravo na opoziv potrebno je samo poslati poruku e-pošte na adresu: datenschutz@wieseundwiese.de. Opoziv ćemo smjesta obraditi. Vaše osobne podatke u tom ćemo slučaju uvrstiti u „popis za blokadu reklame” kako bismo zajamčili da se u budućnosti više ne pojavljuju reklame. Moguće je i brisanje podataka ako to izričito zatražite, ali tada nije moguće zajamčiti da nakon dodavanja novih adresa nećete primiti reklame.

 

9. Pravo na informacije

U skladu sa čl. 34, Art. 15, 12 EU-DSGVO Saveznog zakona o zaštiti podataka (BDSG) imate pravo na informacije. Tvrtka Hauff-Technik odbit će pružiti informacije o podrijetlu i primatelju podataka samo kada je zadržavanje poslovne tajne važnije od vaših interesa.

 

Uvijek možete bez naknade zatražiti informacije o vašim pohranjenim osobnim podacima. Informacije su dostupne odmah na temelju propisa o zaštiti podataka te sadrže pohranjene podatke o vama, čak i ako se odnose na podrijetlo tih podataka, primatelja ili kategorije primatelja kojima se prosljeđuju podaci i svrhu pohrane.

 

Informacije pruža osoba odgovorna za zaštitu podataka koju je imenovala tvrtka Hauff-Technik:
RA Markus Wiese, Donnersbergstraße 9, 80634 München
Tel.: +49 89/391018, FAX: +49 89/393998

 

U slučaju pitanja, u vezi s pružanjem informacija, iskorištavanjem prava na opoziv, ispravkama/brisanjem ili blokiranjem podataka, dovoljno je poslati poruku e-pošte na adresu: datenschutz@wieseundwiese. Pri tome zadržavamo pravo pružanja informacija ili odgovaranja na pitanja elektroničkim putem.

 

Ako imate dodatnih pitanja o zaštiti podataka također se možete obratiti na adresu datenschutz@wieseundwiese.de. Zadržavamo pravo na promjenu ove izjave o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim propisima.